Pasztet
jest naprawdę dobrą alternatywą dla kupnych wędlin. Nie zawiera
konserwantów, jest w 100% z mięsa i jest o wiele zdrowszy. Jedynym
minusem pasztetu jest jego czasochłonne przygotowanie. Dlatego ten
przepis będzie w wersji super szybkiej a mianowicie bez pieczenia.
Jeśli zostaje Ci mięso z kury z rosołu lub z innej zupy a nie
znajduje się w pobliżu żadej amator gotowanego mięsa to ten
przepis jest dla Ciebie.
Składniki
na pasztet:
-
3 duże ugotowane podudzia
-
1 duża cebula pokrojona w kostkę (zeszklona na patelni)
-
przyprawy do smaku : sól, pieprz czarny, gałka muszkatołowa,
tymianek (wg uznania)
Mięso
zmielić w maszynce, połączyć z zeszkloną cebulą, przyprawić i
przełożyć do zamykanego słoiczka. Jeśli pasztet wydaje się zbyt
suchy, można podlać go niewielką ilością bulionu , który z
niego został. Przechowywać w lodówce. Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz