wtorek, 1 grudnia 2015

Szybki pasztet bez pieczenia

Pasztet jest naprawdę dobrą alternatywą dla kupnych wędlin. Nie zawiera konserwantów, jest w 100% z mięsa i jest o wiele zdrowszy. Jedynym minusem pasztetu jest jego czasochłonne przygotowanie. Dlatego ten przepis będzie w wersji super szybkiej a mianowicie bez pieczenia. Jeśli zostaje Ci mięso z kury z rosołu lub z innej zupy a nie znajduje się w pobliżu żadej amator gotowanego mięsa to ten przepis jest dla Ciebie.


Składniki na pasztet:

- 3 duże ugotowane podudzia
- 1 duża cebula pokrojona w kostkę (zeszklona na patelni)
- przyprawy do smaku : sól, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, tymianek (wg uznania)

Mięso zmielić w maszynce, połączyć z zeszkloną cebulą, przyprawić i przełożyć do zamykanego słoiczka. Jeśli pasztet wydaje się zbyt suchy, można podlać go niewielką ilością bulionu , który z niego został. Przechowywać w lodówce. Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz